Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@21:04:41 GMT

اخبار قفل‌شدن گوشی‌‎های شیائومی ربطی به ایران ندارد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۳۷۳۸

اخبار قفل‌شدن گوشی‌‎های شیائومی ربطی به ایران ندارد

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، اخیرا خبر قفل شدن گوشی های شیائومی در ایران در آینده نزدیک داغ شده است.

ماجرا از این قرار است که چند روز پیش یک کاربر از کشور کوبا از  قفل شدن گوشی جدید خود خبر داد، پس از آن ادعاهای مشابه دیگری هم از سوی کاربران کوبایی مطرح شد.

شیائومی در کشور کوبا به صورت رسمی حضور ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قفل شدن گوشی های شیائومی در ایران توسط چه منبعی اعلام شده است؟

پس از آن سایت XDA Developers در تکمیل این خبر، اضافه کرد که به زودی گوشی های شیائومی در کشورهای ایران، کره شمالی، سوریه، سودان و کریمه هم قفل خواهد شد.

این سایت برای این گفته به بند 14.2 شرایط و ضوابط فروش شیائومی اروپا که در وب سایت شیائومی آمده و همچنین هنگام روشن کردن و فعال سازی اولیه گوشی های شیائومی نمایش داده می شود استناد کرد.

به ادعای این سایت، براساس این بند، صادرات دوباره محصولات شیائومی تابع قوانین صادراتی آمریکا است و فروش این محصولات به کشورهای کوبا، سوریه، ایران، کره شمالی، سودان و کریمه ممنوع است. 

رابطه شیائومی و آمریکا چگونه است؟

تقریبا 3 ماه پیش بود که شرکت شیائومی چین اعلام کرد که آمریکا این شرکت را از لیست تحریم‌ های خود خارج کرده است.

تا پیش از آن، آمریکا به بهانه ارتباط شیائومی با ارتش خلق چین، سرمایه‌ گذاری طرف‌ های آمریکا در این شرکت را ممنوع کرده بود.

در آن زمان چین گفته بود که مرتبط کردن این شرکت‌ ها به ارتش چین نه پایه قانونی و نه مبنای قضایی دارد. از آن زمان به بعد شیائومی علیه وزارت دفاع و خزانه‌ داری آمریکا اعلام دعاوی قضایی کرد. 


هوآوی هم تلاش می‌ کند تا مانند شیائومی خود را از لیست سیاه تحریم‌ های آمریکا خارج کند

ماجرای ممنوعیت صادرات شیائومی به برخی کشورها چیست؟

برای پیگیری این موضوع به سراغ انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی رفته ایم.

محمدرضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در این باره به خبرنگار فارس، گفت: موضوع مسدود شدن گوشی های شیائومی به دلیل تحریم های آمریکا یا تبعیت از قوانین آمریکا در هیچ کشوری، به صورت رسمی توسط شرکت شیائومی انجام نشده است. از سوی دیگر شرکت شیائومی فعالیت مستقیمی با ایران ندارد. 

وی گفت: بنابراین منابع رسمی که شرکت شیائومی از طریق آنها اطلاع رسانی می کند این خبر را منتشر یا تایید نکرده اند؛ بعید می دانیم که این موضوع صحت داشته باشد.

تحریم دلیل غیرفعال شدن گوشی کوبایی ها است؟

سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی درباره تبعیت قوانین خرید و فروش محصولات شیائومی از قوانین صادراتی آمریکا که گفته می شود، فروش محصولات این شرکت را به ایران ممنوع کرده است، گفت: قوانینی که در خبرها به آن استناد شده مربوط به نمایندگی شیائومی اروپا است و مربوط به سایر مناطق نمی شود. یعنی در واقع این محصولات فقط برای استفاده در اروپا تولید شده اند و طبق قوانین تحریم آمریکا نمی توان آنها را به کشورهای اشاره شده صادر کرد.

شیائومی با این سیاست که هر محصول مربوط به کدام ناحیه جغرافیایی است، پک های گلوبال، چینی، هندی و اروپایی تولید می کند

وی ادامه داد: حتی در شرایط و ضوابطی که در وب سایت شیائومی چین درج شده، برای منطقه هند یا مناطق دیگری این محدودیت ذکر نشده است. یکی از کارخانه های بزرگ شیائومی در هند واقع شده است.

وی گفت: بنابراین این احتمال می تواند وجود داشته باشد که گوشی های محدودی که در کوبا غیر فعال شده اند از مبدا اروپا وارد کوبا شده باشند که طبق قوانین نمایندگی شیائومی اروپا این رویه مجاز نیست.


به گفته منابع رسمی شیائومی در ایران فعالیت مستقیم ندارد

غیرفعال شدن گوشی شیائومی در ایران گزارش شده است؟

سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی اضافه کرد: هنوز حتی یک مورد غیرفعال شدن گوشی شیائومی در ایران به ما اطلاع داده نشده است.

عالیان ادامه داد: با این حال از طریق روابطی که بین بازرگانان ایرانی با این شرکت برقرار است در حال بررسی صحت و سقم این موضوع هستیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علم ایران شیائومی انتهای پیام انجمن واردکنندگان موبایل تبلت و لوازم جانبی گوشی های شیائومی شیائومی در ایران شرکت شیائومی قفل شدن گوشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۳۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک

ایتنا - قانون اخیر آمریکا برای فروش اجباری یا ممنوعیت اپلیکیشن چینی تیک‌تاک، تنها شامل این پلتفرم و کاربرانش نمی‌شود و خطر دامن زدن به ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بیشتر توسط کشورهای دیگر را به دنبال دارد.
تیک‌تاک در تلاش برای آرام کردن واشنگتن، دو مدیر عامل عوض کرده است. اولی، کوین مایر بود که تنها چند ماه دوام آورد. جانشین او، شو زی چو، حدود سه سال است که این سمت را برعهده داشته است اما شکست او در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی در خصوص امن بودن تیک‌تاک، ممکن است به دوران مدیریت او هم پایان دهد و همچنین، ممنوعیت اپلیکیشن‌های بیشتری را به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایتنا از ایسنا، لایحه‌ای که ماه میلادی جاری در آمریکا تصویب شد، در بسته‌ای قرار داشت که شامل کمک به اوکراین بود و تحت آن، شرکت بایت دنس که مالک چینی تیک‌تاک است، تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد تا این اپلیکیشن ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت روبرو خواهد شد. لحن این لایحه نشان می‌دهد که این ممنوعیت، ممکن است گسترش پیدا کند و به تهدیدهای ناشی از اپلیکیشن‌هایی اشاره کرده که توسط دشمنان خارجی کنترل می‌شوند.

اقدامات تیک‌تاک برای فرونشاندن نگرانی‌ها، پرهزینه بوده است. با این حال، ابتکار ۱.۵ میلیارد دلاری «پروژه تگزاس» برای نگه داشتن داده‌های آمریکایی در خاک آمریکا، تنها به بخشی از این مشکل پرداخته است. سیاستمداران همچنین نسبت به نفوذی که پکن می‌تواند بر محتوای درون این اپلیکیشن اعمال کند، نگران هستند.

هر دو نگرانی به حق هستند اما نگرانی نسبت به داده‌ها و نظارت بر محتوا، محدود به تیک‌تاک نیست. مقررات سخت گیرانه‌تر در هر دو طرف، یک گزینه است اما ممکن است مطلوب اپلیکیشن‌های آمریکایی نباشد. به عنوان مثال، شرکت متا در سه ماهه اول سال میلادی جاری، رقم ۷.۶۴ میلیون دلار برای لابی هزینه کرد.

فروش اجباری بی‌سابقه نیست اما به بزرگی اپلیکیشن تیک‌تاک نبوده است. درآمد تیک‌تاک در آمریکا در سال میلادی گذشته، به ۱۶ میلیارد دلار رسید. اما این اپلیکیشن ضررده گزارش شده است و پول زیادی برای بر پایی کسب و کار تجارت الکترونیکی خود هزینه کرده است. چین می‌تواند فروش فناوری اصلی این اپلیکیشن را وتو کند و مانع هر گونه تلاش برای خرید تیک‌تاک توسط یک خریدار آمریکایی شود. خود تیک‌تاک روشن کرده که قصد مبارزه حقوقی را دارد.

این ممنوعیت فقط باعث نارضایتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی تیک‌تاک نخواهد شد بلکه باعث می‌شود کشورهای دیگری هم از ممنوعیت‌های خاص برای محصور کردن کاربران استفاده کنند. روسیه در سال ۲۰۱۶، دسترسی به لینکدین را با اشاره به امتناع این پلتفرم از ذخیره داده‌های کاربران روسی در خاک این کشور، مسدود کرد. هند، تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های امنیتی و حریم خصوصی ممنوع کرده است.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، چین امسال واتس‌اپ را به دلایل مشابه، ممنوع کرده است. اینترنت جهانی بیشتر دچار چند پارگی می‌شود.

دیگر خبرها

  • قیمت گوشی شیائومی نوت ۱۲ پرو + مشخصات Redmi note 12 pro 5g (۱۷ اردیبهشت)
  • ببینید | حضور ۳ زن مسلمان با شال و مانتو در تبلیغ یک گوشی همراه وسط زمین بسکتبال در دل آمریکا
  • (تصاویر) ساعت فوق‌مقاوم شیائومی با ۱۵ استاندارد نظامی
  • شیائومی پوکو F۵ + مشخصات، دوربین، قیمت و بررسی گوشی Xiaomi Poco F۵
  • کره جنوبی در رزمایش سایبری آمریکا شرکت می‌کند
  • شیائومی یک ساعت فوق‌مقاوم با ۱۵ استاندارد نظامی ساخت!/ عکس
  • مشارکت کره جنوبی در رزمایش سایبری آمریکا
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک
  • گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۱ + بررسی مشخصات و دوربین Xiaomi Redmi Note 11 (۱۶ اردیبهشت)
  • فروش گوشی‌های اپل تقریباً در تمام بازارها کاهش یافت